Jdi na obsah Jdi na menu

Postní sbírka pro Etiopii

Náš sbor se připojuje k již pátému ročníku veřejné sbírky na podporu etiopských žen samoživitelek. Přečtěte si více info a podívejte se na video z prosincové cesty Diakonie do Etiopie.

Vážení přátelé,

náš sbor se letos opět připojuje ke sbírce na podporu etiopských žen, kterými jsou z velké části matky samoživitelky pečující sami o děti vlastní nebo v pěstounské péči.

 

Jedna z žen účastnící se projektu

 Jedná se o projekt, který jsme už v minulosti podpořili a který má reálné výsledky. Jeho smyslem je "postavit na vlastní nohy" ženy, které se staly vdovami v důsledku epidemie AIDS nebo je manželé opustili a ony sami pečují o rodiny.

Dle informací o projektu na stránkách Střediska humanitární pomoci a rozvoje Diakonie ČCE se podařilo od roku 2008 pomoci již 130 rodinám, které byly na hranici přežití. Projekt těmto matkám dodává školení a potřebnou metodickou i finanční podporu pro rozjezd vlastního drobného podnikání, které jim zajišťuje prostředky pro obživu a dětem školní vzdělání. Více info o projektu naleznete zde.

V našem sboru proběhne sbírka při bohoslužbách 10. 3. 2013.

 Podívejte se na 47-minutový film z cesty 6-členné výpravy členů Diakonie ČCE, která v prosinci 2012 navštívila středisko projektu v Etiopii. Video natočil, zpracoval a poskytnul pan Libor Smejkal, člen sboru ČCE ve Velkém Meziříčí. Video je k dispozici ve 3 částech na serveru youtube.com nebo ho lze stáhnout pomocí tohoto odkazu ze serveru ulozto.cz.

 Paprsky naděje nad Etiopií

 

 

Biblický citát