Jdi na obsah Jdi na menu

Evangelium - věc veřejná

Milí přátelé,
včera (7.6.2009) jsme spolu s Armádou spásy pořádali v našem přerovském parku Michalov tzv. "outdoorové" (tedy: venkovní) bohoslužby.
Milí přátelé,
včera (7.6.2009) jsme spolu s Armádou spásy pořádali v našem přerovském parku Michalov tzv. "outdoorové" (tedy: venkovní) bohoslužby. Přiznám se, že jsem o tomto "projektu" snil již delší dobu, ale poslední měsíce se mně tento sen nějak z hlavy vytratil. Díky Bohu, že po tomtéž toužil i kazatel Armády spásy Petr Janoušek, který vlastně jako první přišel s tímto nápadem. Na něm také ležela naprostá většina organizačních záležitostí - oběhal úřady, zařídil potřebnou aparaturu, dokonce pozval křesťanské motorkáře, z nichž jeden polský bratr nakonec při bohoslužbách vydával svědectví o své víře v Krista.
Celý týden jsem byl lehce vyděšený z nepříznivého počasí. Když jsem se ptal po telefonu Petra, zda máme nějaký plán "B", zakázal mi něco takového vůbec vypouštět z pusy. Prý že Bůh se v neděli oslaví tak jako tak a nám nepřísluší vymýšlet nějaké plány "B"! Trošku mě to uklidnilo. A nakonec jsem mu musel dát za pravdu, neboť - i přes sobotní déšť - v neděli se podivuhodně "udělalo" hezky.
A mám opravdu dojem, že Bůh se na té naší akci oslavil. Zpívali jsme písně, slyšeli svědectví víry a dvě krátká kázání, společně jsme se modlili - a to všechno na otevřeném a veřejném prostranství. Lidé si posedali na deky, pojedli buchty a vypili čaj a kávu - a vřele si popovídali. Atmosféra nabitá láskou a pokojem. A ti (příjemně či nepříjemně) překvapení lidé! Kolik bylo těch, kteří - jdouce okolo - zpomalili svou chůzi a zaposlouchali se!
Uvědomil jsem si při tom, že evangelium, radostná zpráva o tom, že Bůh se v Ježíši Kristu přiklonil ke člověku, je věc bytostně veřejná. A že my, kteří evangelium zvěstujeme v kostelích, chrámech či farách, občas tento úkol nám svěřený plníme jen zpola. Sám jsem na začátku pocítil, že mi tak trochu chybí kuráž zvěstovat evangelium i před lidmi, kteří o to zřejmě nestojí. Je to opravdu těžké, ale má to na druhé straně zaslíbení.
A tak se těším na konec léta, až bohoslužby v Michalově zase zopakujeme.

Přeji Vám všem požehnaný pracovní týden.

                                                                          Váš farář Petr Kulík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Náhledy fotografií ze složky Bohoslužby v Michalově (7.6.2009)

Biblický citát