Jdi na obsah Jdi na menu

SBOROVÁ VELIKONOČNÍ OZNÁMENÍ

  1. Nelze se potkávat při shromáždění v kostele, můžeme ale být ve spojení díky emailům, telefonům, webovým stránkám, facebooku a modlitbám. Využívejme tyto prostředky hojně a vydatně!
  2. Ve čtvrtek 9.4. od 17.00 hod. se uskuteční čtení pašijního příběhu na platformě https://meet.jit.si/fara. Po kliknutí na odkaz se uvidí i uslyší všichni, kdo se připojí. Budeme číst z Matoušova evangelia 26. a 27.kapitolu.
  3. Bohoslužby na Velký pátek a neděli Vzkříšení budou připravené ke čtení na webových stránkách sboru. Členům sboru, kteří se nemohou připojit k internetu, kázání rozneseme do schránek.
  4. Česká televize přenáší v pátek od 10 hod. evangelické bohoslužby z Prahy, v neděli od 10 hod. husitské bohoslužby také z Prahy.
  5. Všichni křesťané jsme zváni v sobotu 11.4. po setmění zapálit za oknem svíčku jako znamení Kristova vzkříšení a symbol naděje pro celý svět. Takovou naději potřebujeme více, než kdy jindy.
  6. Nemožnost konat bohoslužby má dopad i na hospodaření sboru, které je závislé na darech jeho členů. Každý můžeme zvážit, jak se k tomu postavíme, jestli navýšíme salár, nebo jinak. Celocírkevní sbírky se neruší, staršovstvo se usneslo, že odešleme určitou částku ze sborového účtu. Týká se to sbírky na Diakonii a sbírky na Hlavní dar lásky, který je pro letošek určen sboru v Hranicích, kde se pustili do velkého projektu přístavby a rekonstrukci kostela, který je ve velmi bídném stavu. Přístavba bude sloužit sboru i pro komunitní centrum Otevřené dveře.
  7. Je vyhotoveno a vytištěno nové číslo sborového časopisu Na křižovatce. Je možné si je vyzvednout na faře, zájemcům bude dodáno domů.   
  8. Přejeme vám, bratři a sestry, ať zvěst o vzkříšení Ježíše Krista vás posiluje, naplňuje vaše srdce a dává světlo i naději.

 

 

Biblický citát